El passat dia 30 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona es va celebrar la XVI edició dels Premis Carles Ferrer Salat i l’entrega de les Medalles d’Honor de Foment del Treball.

Foment del Treball va establir el 2007 les Medalles d’Honor i els Premis Carles Ferrer Salat, que atorguen a aquelles persones o empreses que han destacat en l’àmbit durant l’any anterior. Concretament, les Medalles d’Honor es concedeixen a figures destacades en l’àmbit empresarial i social. Amb aquestes distincions, Foment busca posar de relleu la trajectòria professional, l’enginy empresarial el compromís amb la ciutadania.

Paral·lelament a les medalles, es lliuren els Premis Carles Ferrer Salat, amb els quals Foment del Treball reconeix la tasca d’empreses i empresaris a Catalunya. Aquests guardons honoren els valors de l’empresari liberal, obert i defensor del coneixement i el diàleg, com ho va ser Carles Ferrer Salat, president de Foment, president fundador de CEOE i president de la gran patronal europea Unice.

A l’edició d’aquest any 2023, bus4.me, empresa líder en el sector del transport a la demanda, ha estat premiada a la categoria de Desenvolupament sostenible. Premi que  distingeix aquelles empreses o institucions que dissenyin o incorporin una innovació substancial a un producte o servei ja existent que impliqui millores en el comportament ambiental respecte a alternatives similars tot conservant-ne les funcionalitats, que hagin impulsat el desenvolupament i l’aplicació d’una nova tecnologia que promogui una producció més ecoeficient i/o que hagin desenvolupat projectes de formació, educació i sensibilització mediambiental.

Bus4.me, el sistema de transport a la demanda, nascut a l’empresa de mobilitat TGO DX del grup Direxis, ha demostrat ser una solució tecnològica líder a la indústria, dissenyada per simplificar la implementació i gestió de serveis de transport a la demanda. La seva visió és oferir a les comunitats, empreses i administracions una manera més eficient, còmoda, segura, àgil i sostenible de desplaçar-se. Aquest reconeixement és un testimoni del compromís constant de fer que la mobilitat sigui més accessible i sostenible per a tothom, cosa que alhora contribueix positivament a la millora del comportament ambiental.